Åbent Hus - Kend din Nabo blev et tilløbsstykke

26.03.2017

Meget fin stemning, da Søndermarkens beboere og flere andre i stort tal besøgte både moskéen og Løget Kirke

Det var et tilløbsstykke, da moskéen og kirken i Løget Center i dag slog dørene op til et fælles åbent hus-arrangement under mottoet ”Kend din nabo”. Mere end 300, hvoraf langt de fleste var helt lokale beboere, benyttede den enestående lejlighed til at få et indblik i muslimsk og kristen tro og kultur.

- Det er et virkelig godt initiativ, I har taget her i Løget, sagde borgmester Jens Ejner Christensen, da han bragte byrådets hilsen. Vi har satset meget med renoveringen af hele Løget og fået attraktive boliger, og nu kommer dette arrangement, og det er vi utrolig glade for.

Imam Ibrahim Mawed ledte de mange fremmødte gennem en efterligning af fredagsbønnen og sagde: - Vi kan ikke lide parallelsamfund. Vi er danskere, som lever efter danske love og er glade for Danmark, som vi skal værne om. Man behøver ikke være muslim for at være en god nabo til en muslim. Der er kun et smil i afstanden til din nabo – uanset om han er kristen eller muslim.

Der var rigeligt med små skønne retter, som frivillige fra moskéen, havde lavet til alle gæsterne.

I Løget Kirke måtte arrangørerne åbne dørene til et tilstødende mødelokale og tage et repos, som ellers aldrig anvendes, i brug for at rumme alle. Sognepræst Christina Laursen talte i sin prædiken ud fra dagens tekst om bespiselsesunderet, hvor Jesus bespiser 5.000 mennesker med fem brød og to fisk. – Kristnes kendetegn er, at vi er naive, sagde præsten. Vi tror på, at kærligheden altid vil sætte sig igennem. Spørgsmålet er ikke, om vi tror på bespiselsesunderet, men om, hvorfor vi i en verden med så stor rigelighed ikke kan finde ud af at bespise alle de sultne. Vi opdager, at når vi deler med andre, får vi selv mere!

Herefter var der kaffe og kage til alle, også bagt af frivillige. Dagen blev rundet af med fællessang i kirken med en række af de elskede, kendte sange fra Højskolesangbogen.

Samtidig med arrangementerne for de voksne, var der et særligt børneprogram. Her kunne børnene bl.a. opleve May-Britt Drews’ udgave af H.C. Andersens eventyr om ”Klods Hans”.

Del dette: