Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Ombygningen af Sct. Nicolai Kirke godkendt af stiftet

Det er en virkelig festdag i Sct. Nicolai Sogn i dag, hvor vi har fået meddelelse om, at Haderslev Stift netop har godkendt og bevilget finansieringen af en længet ventet ombygning af Sct. Nicolai Kirkes indre.

Det er en festdag i Sct. Nicolai Sogn i dag. Haderslev Stift har i dag godkendt og tilvejebragt finansieringen af et meget stort ombygningsprojekt internt i Sct. Nicolai Kirke. Der er tale om et projekt, der forventes at ville koste omkring 17 mio kroner. Projektet, der har været flere år undervejs, er lagt i arkitektfirmaet E+N Arkitekturs kyndige hænder. E+N Arkitektur er et erfarent firma i kirkeverdenen der tidligere hed Exners Tegnestue.

- Sct. Nicolai Kirke trænger til at blive gjort i stand og samtidig har vi hårdt brug for permanente velegnede sognelokaler midt i byen, siger menighedsrådsformand Christian Møller. Det er godt og vel 50 år siden seneste større istandsættelse, det var nemlig i perioden 1965-67. Nu sker det ved en omfattende intern ombygning, der er virkelig store perspektiver i. Vi har haft provst Leif Arffmanns og provstiudvalgets store opbakning, og det har betydet virkelig meget for, at vi nu står foran realiseringen af ombygningen.

- Vi er meget stolte over at vi har fuld opbakning til at gå videre med at restaurere Sct. Nicolai, gøre den mere tidssvarende, smukkere og føje nogle rum til inde i det allerede eksisterende, udtaler sognepræst Maibrit Pedersen. Det er virkelig dejligt, og det er samtidig spændende. I dag har vi det store smil på!

Byggeperioden forventes at strække sig over mindst 14 måneder, men det præcise tidspunkt for lukningen af Sct. Nicolai Kirke, kan sognet først offentliggøre i løbet af en uges tid.

- Mens Nicolai er lukket, så holder vi gudstjenester i det gamle Sct. Maria på Belgbanken, oplyser Maibrit Pedersen. Vi kommer til at sidde noget tættere og komme hinanden mere ved, for i Sct. Maria er der jo knap så mange kvadratmeter som i Sct. Nicolai. Alt i alt er det berigende en tid vi går i møde.

Menighedsrådsmedlem og arkitekt Mette Holm Pedersen er menighedsrådets tovholder på det store projekt og hun vil sammen med kirkeværge Svend Simonsen deltage i de ugentlige byggemøder, der vil følge ombygningen.

Se arkitekternes beskrivelse af projektet og nogle af tegningerne

Del dette: