Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

I begyndelsen tænkte jeg, at jeg kun skulle lave kirkeliv, men så enkelt blev det ikke.

Lisbeth S. Hansen fortæller her om menighedsrådsarbejdet

Mit navn er Lisbeth Schüsler Hansen og har siddet i menighedsrådet i en fireårige periode.

Forskellige personer havde prikket og spurgt, om jeg ville være med til at lave og drive kirke, og det har været spændende.

I begyndelsen tænkte jeg, at jeg kun skulle lave kirkeliv, men så enkelt blev det ikke. Som rådsmedlem har jeg fået et stort indblik i Kirkens struktur og ledelsesform både lokalt og på statsplan. For hvordan hænger folkekirken og statsapparatet sammen? 

Sct. Nicolai Sogn

En af grundene til, at jeg kom med i menighedsrådet var, at jeg begyndte at komme i kirken til gudstjeneste. Grunden til at jeg besluttede at træde ind i rådet, var dels på grund af den ombygning Sct. Nicolai Kirke skulle gennemgå, men også for som frivillig at få indflydelse på dens drift socialt som økonomisk.

Sct Nicolai Sogn er et stort aktivt sogn med mange forskellige opgaver at tage fat på, og som rådsmedlem er det vigtigt at erkende, at du ikke kan gabe over det hele, for sognet har rigtig mange opgaver, der skal laves, og mange beslutninger at træffe.

Som menighedsrådsmedlem kan du ved at komme med ideer og tage del få stor indflydelse på sociale tilbud i din by og dit sogn. Desuden ville jeg aldrig have kendt så mange mennesker i mit nærmiljø, hvis ikke jeg havde været med som frivillig i bla. det lutherske Reformationsjubilæum, der udspillede sig i Vejles gader, og ved uddeling af hveder aftenen før Stor bededag, her smører vi 400 halve hveder.  Du kan blive medvært ved koncertarrangementer og meget andet.

MENIGHEDSRÅDSARBEJDE

Personligt har jeg lagt kræfter i at vise åbenhed for medlemmerne og deltaget meget i søndags læsningerne som frivillig. 

Men har du ledelsesevner eller vil gerne have det, så kan du også udvikle dem i Menighedsrådet ved bla. at være kontaktperson, kasserer eller formand. Og i Kirkelivet kan du også få forskellige ledelsesfunktioner. 

Så kom og få indflydelse på, hvad din kirkeskat bruges til. 

Rådsmøde 1 gang i Måneden og forretningsmøder(FU) (personalekontakt, kasserer eller formand.) 1 gang i måneden. Kirkeliv gruppen er hver 2 måned, kirkeliv er hvor vi planlægger aktiviteter og her finder du foredrags og musik planlægning, børne og familie aktivitetsplanlægning, skole - hjem planlægning. Kommunikation er en meget stor del af arbejdet, som foregår i samarbejde med kordegn og sognemedhjælper. Så interesserer It dig, kan du bruge dine evner her. 

 

Vil du læse andre menighedsrådsmedlemmers fortællinger kan du finde dem her.

Der er valg til menighedsrådet 15. september 2020 kl. 19.00 i Søndermarkshuset.

Hvis du vil hører mere om menighedsrådsarbejdet og hvad der er foregået i de sidste 4 år så er der et orienteringsmøde i Søndermarkshuset tirsdag den 18. august kl. 19.00.

Du kan finde mere om orienteringsmødet og Valgforsamlingen her

 

 

Del dette: