Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Byens Noter udstilles i Sct. Nicolai Kirke

Byens Noter er et kunstværk skabt af billedkunstnerne Karen Kirstine Ballegaard og Helle Koch. Værket udstilles i Sct. Nicolai Kirke i Vejle i perioden 21. august til 29. september 2020 i kirkens åbningstid.

”På en vandretur igennem Vejles boligområder og midtby har vi indsamlet efterladte spor fra byens borgere, naturen og relieftryk af permanente bygningsværker”, fortæller Karen Kirstine Ballegaard. ”Herefter har vi støbt papir, hvor de indsamlede elementer er en del af papiret. De håndstøbte papirdele fremstår uens, nogle sarte andre skæve etc., hvilket relaterer til de svingninger op- og nedture det enkelte menneske, byen og historien gennemgår i tid. Papirets porøse overflade og at værket er op hængt i det store kirkerum, bibringer det en skrøbelig sårbarhed.” Helle Koch: ” Vejles borgere sætter alle en lille note i byens lange historie. Det bliver en poetisk fortælling om det enkelte menneskes eksistens og betydning for skabelse af en bys historie. Dog er den almindelige borgers aftryk ofte ikke synlig. På samme vis er de indstøbte elementer til stede i billedet, men ikke genkendelige. Uanset om en borger har markeret sig synligt eller ej, er alle borgere med til at skabe en fælles historie, der udmønter sig i en nutidig selvforståelse.”

Byens Noter er en del af et større kunstevent ALBUM2020. 12 af byens kunstnere er gået sammen om at skabe 10 kunstværker placeret i byrummet. Kunsteventet er i gang sat af Billedkunstrådet Vejle med det sigte at synliggøre byens kunstnere og kunstens potentiale. Kunstnerne kommer ud i byrummet og møder borgerne på uventede steder.

21. august kl. 16.00 åbnes ALBUM2020 på Vejle Kunstmuseum. I forlængelse af åbningen kan alle deltage i en guidet tur til alle kunstværker. Kunstnerne vil være til stede ved værkerne.

4. september kl. 18-20 vil Karen Kirstine Ballegaard og Helle Koch være til stede i Sct. Nicolai Kirke og fortælle om værket Byens Noter.

Du kan se pressemeddelelsen om ALBUM2020: PDF

Du kan læse mere om værket og dets tiblivelse: PDF

fileadmin/group/763/pdf/2020/Byens_Noter.pdf

-->

 

 

Del dette: