Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Tag med på guidet rundvisning i Sct. Nicolai Kirke

Vejle er i vækst - også som turistby. Det er noget af baggrunden for, at vi nu indfører en særlig guideservice i byens kirke, Sct. Nicolai Kirke. Ikke mindst efter den vellykkede ombygning og restaurering sidste år er også mange vejlensere tiltrukket af kirken.

Vejles ældste hus, Sct. Nicolai Kirke på Kirketorvet har hver dag mange besøgende. Det er både byens borgere og tilrejsende turister som lægger turen ind omkring kirken. Ikke mindst efter den store renovering af kirken i 2019 har mange lyst til at se nærmere på, hvordan det er lykkedes at omskabe kirkens indre i respekt for kirkens historie og tradition.

Som en særlig service over for kirkens gæster er der nu etableret faste rundvisninger hver torsdag kl. 16-17. Her kan alle møde uden forhåndstilmelding og få fortalt træk af kirkens historie og på en tur rundt med en guide se kirken. Det er et team af indsigtsfulde guides, som har påtaget sig det frivillige, ulønnede arbejde.  Teamet består af Poul Ulrich Jensen og Orla Duedahl, der begge er meget rutinerede guides i Vejle, tidligere sognepræst Birgitte Arffmann og tidligere provst Leif Arffmann, kirkeværge Svend Simonsen og menighedsrådsformand Christian Møller.

Interesserede møder i våbenhuset torsdag kl. 16. Det er gratis, men deltagerne opfordres til en lille donation i kirkebøssen eller på MobilePay til fordel for ny alterkunst.

Det er muligt for foreninger, menigheder på udflugt og andre grupper at få en særlig rundvisning på andre tidspunkter end de faste tider. Det sker ved henvendelse til sognepræst Maibrit Pedersen, tlf. 2497 4540.

Del dette: